2016. máj 16.

2016 május 9-ei szülői est összefoglalója

írta: Lilik
2016 május 9-ei szülői est összefoglalója

9b84e38e95e156a3fe3f0867ff7464dd.jpg 

Színdarab

Róbert a gyerekekkel a József és testvérei című darab előadására készül fel a hetekben. A színdarabot javarészt Róbert írja. Az előadás várható időpontja május 27. péntek, ¾9, Madách utcai euritmiaterem. Ha erre az időpontra nem sikerülne elkészülni a darabbal, akkor június 3-án, pénteken, a fenti időpontban és helyen kerül sor az előadásra.

Házépítés

Róbert mesés helyszínt talált a gyerekeknek a házikójuk felépítéséhez. Ez pedig a Szomjas tisztás egy rejtett kis zuga. Szülőtársunk, Trója Zsolt erdész közbenjárásával engedélyt kaptunk egy kis erdei rönkházikó felépítésére, az erdőben található kidőlt, 25 cm-esnél kisebb átmérőjű akácfák és gallyak felhasználásával. A nyeregtető rönkökből és deszkákból fog elkészülni, fakéreg borítással. A patak partján rengeteg az agyag, ha esetleg tapasztani is szeretnének. Előnye a helyszínnek, hogy állandó kirándulóhelye a gyerekeknek, a közelben több család is lakik az osztályból, így hosszú ideig figyelemmel lehet kísérni az állapotát a kis háznak, és elvégezni a szükséges javításokat, akár kis csapatban a gyerekekkel.

Költség eddig nem merült fel. Eszközökre lesz szükség. Amit már rögtön lehet keresni a környezetünkben a keresztülvágó fűrész elnevezésű szerszám. Ez az a hagyományos, kétemberes fűrész, amivel nagyon hatékonyan tudnának fát vágni a gyerekek. A többi szerszámról listát készítenek majd a gyerekek, figyeljük az üzenőt!

Az építkezés kb. 2 hétig fog tartani. Megoldandó kérdések:

  • Gyerekek szállítása – reggel az iskolából indulnának. A tisztás kb. 35 perces séta. Visszafelé azonban azok a gyerekek, akik nem a közelbe mennek haza, vagy el kell érniük a 14 órás buszt, azoknak szükségük lehet segítségre. Ehhez kell autó és ráérő szülő. Hogy mennyi gyerekről lesz szó, még nem derült ki. Ezt tovább kell gondolni. Várjuk az ötleteket!

  • Szülői segítség – Zsolt 3 napon át tud segíteni Róbertnek és a gyerekeknek. Szükség lesz még szülői segítségre az építkezéshez, favágáshoz és a gyerekek istápolásához. Ez napi 2 szülői jelenlétet jelent.

  • Ebéd – Szabó Éva üzeni, hogy ha erre az időszakra le akarjuk mondani az ebédet, azt a következő ebédbefizetésnél jelezzük! De, aki nem a 14 órás busszal menne haza, az még elérheti a ½3-as ebédet az iskolában. Mindenképpen több tízórait, gyümölcsöt és vizet csomagoljunk majd a gyerekeknek! És szó volt arról is, hogy párszor készíthetne pár lelkes szülő bográcsban ebédet az építőmestereknek. Bogrács van, állvány majd csak akad, és persze ezt meg kell szervezni.

Moni(c) készíteni fog egy táblázatot, ahol jelölgethetjük magunkat a szükséges feladatokra.

Házépítés előtt

Még mielőtt kivonulna a brigád az erdőbe építkezni, pár napot eltöltenek a ráhangolódással. Várható házi feladat bármilyen anyagból a ház, az otthon makettjének elkészítése.

Házépítés után

Ha elkészült a házikó, Róbert tervez egy kinn alvást. Ez lehet sátorban is. Moni(c) sok sátort tud biztosítani az osztálynak. Ennek részletei még nincsenek kitalálva. És még a következő szülői után kerül rá sor.

Még egy mesterség az év utolsó napjaira: papírmerítés.

Évzáró

Június 23. csütörtök 17 órakor.

Sport

Kötetlen beszélgetés alakult ki a szülői est végén a sportolásról, ami folyományaként Róbert megígérte, hogy a jövő alkalommal behozza a témát, készül rá.

Köszönöm Emese közreműködését az összefoglaló megírásában!

 

Szólj hozzá

Közérdekű Házépítés Szülői est