2016. már 10.

2016. március 8-ai szülői est összefoglalója

írta: Lilik
2016. március 8-ai szülői est összefoglalója

img_4605.jpg

Sziasztok!

A keddi szülői est legnagyobb témája a hangszerválasztás volt. Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy a Fészek hírmondóba publikáljam az előadást, és mit mondjak, szokás szerint hosszúra sikerült, ezért ezt most ide nem is raknám be, inkább egy másik bejegyzésbe.

És akkor ami a szülőin elhangzott:

Továbbra is felszerelés!

Legyen mindig a gyerekeknél, és mi szülők ellenőrizzük 

  • üzenőfüzet
  • tornazsákban tornaruha, alsóruha (ez a váltóruhájuk is a hétköznapokban, szükség lehet rá)
  • tornacipő, megfelelő méretű
  • benti cipő, megfelelő méretű (sok gyerek mezitlábaskodik, és most a kosárfonásnál pl, a vesszők vizezése miatt gyakran lesz vizes a zoknijuk)

Felszabadult az osztályösszekötő poszt!

Emese szeretné átadni az osztályösszekötői posztot. Az osztályösszekötő feladata az iskolai rendezvények lebonyolításához szükséges szülői feladatok osztályszintű szétosztása, szoros együttműködésben az ezeket a folyamatokat irányító háziasszonnyal, Szabó Évával. Ez eddig kb. azt jelentette, hogy SzAbó Éva küldött táblázatot az évközbeni feladatokról, majd az egyes rendezvényekhez szükséges vállalásokról, amit az osztályösszekötő továbbított az osztálya felé, aztán folyamatosan levelekkel bombázta a közösséget, hogy még van egy csomó betöltetlen vállalás.
Megnyugtatásul közlöm, hogy a Szülői Fórum segítséget szeretne nyújtani az osztályösszekötőknek is, hogy könyebben tudják az eddigieknél teljesíteni feladatikat, és kicsit személyesebbé tenni az egyes rendezvények körüli feladatokra való felkérést, mint egy táblázat körbeküldése.

Ezen kívül a szomszád osztály összekötőjétől kaptunk egy jó tippet, hogy lehet ezt hatékonyan csinálni. Ő ugyanis már a beiratkozásnál (május 7. lesz idén) beül a gazdaságis mellé a kis évbeosztásával, és addig nem enged el senkit, amíg valahová be nem írja magát. Mikor közeledik a vállalások teljesítésének ideje, ő csak annak a személynek ír, aki vállalt, hogy emlékeztesse, és megtudja továbbra is számíthat-e a részvételére, amennyiben nem, akkor megkéri, hogy szerezzen maga helyett mást. Így az osztály levelezése nincs terhelve, és mindenki tudja a dolgát. Ez neki eddig bevált. 

Szóval osztályösszekötő kerestetik! Várjuk a jelentkezőket! Javaslom, hogy a következő szülői esten ha nem lesz addig jelentkező, jelöljünk ki 1, jobb esetben 2 embert, akit elfogadnánk szigorú anyánknak, apánknak, majd kérdezzük meg tőle vállalná-e a feladatot.

Szülői házifeladat

Ideje rendszeressé tenni gyerekeink házimunka vállalást, ezen belül is a sepregetés feladatával bízni meg a gyerekeket. És ebben most már várjuk el a precizitást is! A sepregetés, a test előtti átlós mozgással fejlesztő hatással van a gyerekekre. Kezdjünk el ezzel tudatosan foglalkozni, következő szülőin már számon kér Róbert :).

Mesterségek epocha

Gyapjúfeldologozással kezdték a gyerekek a mesterségek epochát. A teljesen nyers, még báránygalacsinos gyapjú tisztításától egészen a fonál sodrásáig tapasztalták meg ennek az ősi mesterségnek a hangulatát. 

Jelenleg az osztály egyik fele kosarat fon Róberttel, másik fele a szövés alapjait tanulja Évától. Már elkészült kis mesterműveket lehet látni a falakon.

Következő lépés kemencében zsemle sütés lesz az udvaron. Ehhez várhatóan szüksége lesz Róbertnek szülői segítségre, lehetőleg olyan szülőtől, akinek vannak tapasztalatai.

Gazdasági beszámoló

Én (Lili) vállaltam át Györgyitől az osztály gazdaságis posztját. Feladatom részt venni a havi egyszeri gazdasági üléseken, és az ott elhangzottakról tájékoztatni az osztály szülői közösségét. Ezen kívül figyelemmel kísérni a vállalások befizetését, szükség esetén az elmaradásokról egyeztetni az érintett családokkal, és megoldásokat keresni, ha szükséges. Nemrégiben küldte ki Karola az egyenlegeket a családoknak, aminek az összesítését én is megkaptam. Karolával egyeztetni fogok, mely családok keresték már fel őt, és ezután fogom én megkeresni azokat, akik még nem jelezték az iskola felé elmaradásuk okait, és terveiket a rendezésre. Számítsatok rá kérlek.

Az utolsó ülésen Kátai Szabolcs jelezte, hogy a jövő évi költségvetést 5 millió Ft-tal tervezi az iskola növelni. Ez családonként 1500 Ft többletvállalást jelentene (nem gyerekenként, hanem családonként!). Ezt a többletvállalást a május 7.-ei beiratkozásig kérlek gondoljátok át! Megkérjük Szabolcsot, hogy írjon egy összefoglalót az iskola költségvetéséről. Ez valószínűleg segít majd, hogy megértsük mit miért és hova fizetünk, miben okoz fennakadás a vállalások nem teljesítése, és mit várhatunk vállalásink emelésétől.

Az egyenlegeket a tervek szerint minden hónapban elküldené Karola az eddigi fél éves egyenlegértesítő helyett.

Szó volt továbbá a tornacsarnok projektről, de ezt is egy másik posztban írnám meg, a Szülői Fórum beszámolójaként. Kérlek titeket azt is olvassátok el, nagyon fontos, mindenkit érintő információk lesznek benne.

Köszönöm a figyelmeteket. Kiegészítéseket levélben örömmel venném.

 

 

Szólj hozzá