2015. okt 04.

Szóló Szőlő - Blog az átláthatóbb információ áramlásért

írta: Lilik
Szóló Szőlő - Blog az átláthatóbb információ áramlásért

Kedves Szülőtársaim!

Szeretném tesztelni egy ötletemet, melynek célja az osztályunkon belüli hatékonyabb és átláthatóbb információ áramlás. Arra kérlek titeket segítsetek eldönteni ez az ötlet életképes-e, néhány hétig teszteljük együtt, aztán kialakul a sorsa.

Az ötlet pedig az, hogy létrehozok egy blogot, amin az aktuális témák külön posztokban, felcímkézve, kategóriákba sorolva szerepelnek, és kommentekben bárki hozzászólhat. Cél egy olyan weboldal létrehozása, ami bármikor, bárhonnan elérhető, ahol az osztály ügye-baja, egyebe, könnyen áttekinthető formában szerepel, és kielégíti azt az igényünket, hogy ne veszítsük el a fonalat. Mert hogy azt látom, hogy a levelezésekben borzasztó könnyű elveszni, aztán a mindennapok elfeledtetik velünk, hogy ezzel vagy azzal a kérdéssel még nem végeztünk, nem oldottuk meg, nem zártuk le. 

Ez csupán egy kezdeményezés, ami ha elnyeri többetek szimpátiáját akár egy jól működő információs csatorna is lehet. Plusz ötleteket lehet belevinni, kiegészíteni, jobbá tenni. Nem gondolom, hogy kizárólag egyedül készíteném. Mindenki kaphat adminisztrátori hozzáférést, és bármikor írhat. Létrehozhatunk fórumokat is, és innen a blogból egy kattintással a fórum oldalon lehetnénk, ahol kisebb témákat vitatunk meg. Linkelhetünk táblázatokat, ahol még egyszerűbben és átláthatóbban követhetnénk egy-egy ügy bonyolodását, és ez a táblázat a weboldal jól látható helyén, könnyedén elérhető lenne. A kategóriák és címkék lehetővé tennék, hogy csak azt olvassuk el, ami érdekel.

Azok, akikről már erről beszéltem, jó ötletnek tartották. Ha jobban belemélyedünk rájövünk, hogy lehetnek előnyei, és lehetnek hátrányai. Végül úgy határoztam teszek egy próbát, és majd kiderül.

Az újabb témákról menni fog a levél is a levelezési listára, ami átvezet majd a blogra, így nem marad le senki semmiről. De a témák alakulását itt lehet követni. Ehhez nyilván hozzá kell szokni. Ez lehet, hogy egyeseknek nem lesz könnyű, másoknak nagyon menni fog az átállás. Nem kívánom eldönteni, hogy ez mostantól csakis így legyen, egy közös igényt szeretnék megnyilvánulni látni. :)

Akkor hát Isten hozott titeket a Szóló Szőlő blog.hu-n, a mi szülői közösségünk blogjában! 

A véleményeket ne tartsátok magatokban! Kommenteljétek ezt a kezdeményezést, kíváncsian várom mik a reakciók!

Jaj és még valami. Nem lesznek hírdetések, de nov. 04-éig még el kell viselni. És vannak még technikai dolgok, aminek a kigyomlálása számomra nem egyértelmű, ezért lehetnek furcsaságok. Dolgozm, hogy zavartalanul áramolhasson az az információ!

Lili

 

Szólj hozzá